Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Rukometaši na Novu godinu krenuli u završne pripreme za SP

Hrvatska vs Italija, prijateljska utakmica, Hrvatska vs Italija Pula, Croatia, 29.12.2022., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska vs Italija, prijateljska utakmica, Hrvatska vs Italija Pula, Croatia, 29.12.2022., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatski rukometaši nako dva slobodna dana od jučer su ponovno na okupu. Izabranici Hrvoja Horvata na Novu godinu okupili su se za završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje zajednički od 11. do 29. siječnja organiziraju Švedska i Poljska.

Hrvatski Horvat pozvao je 21 igrača. Dan uoči puta u Jönköping gdje Hrvatska igra susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva, odabrat će vjerojatno 19 igrača koji idu u Švedsku.

Reprezentacija je jako oslabljena, a zbog ozljeda, jedno od najvažnijih svjetskih prvenstava u posljednjih 15–20 godina propustit će David Mandić, Halil Jaganjac, Marko Mamić, Tin Lučin, Ivan Čupić Ivan Pešić.

Tijekom kratkih priprema u Poreču, reprezentacija će odigrati dva susreta na Croatia Cupu. Naši gosti su Sjeverna Makedonija koja je također sudionik Svjetskog prvenstva i Izrael kojeg je u doigravanju zaustavila Mađarska. Prvi susret na rasporedu je 6. siječnja protiv Sjeverne Makedonije, a 8. siječnja Hrvatska će odmjeriti snage s Izraelom. Svi susreti počinju u 20.15 sati.

Drugi krug priprema hrvatske muške seniorske reprezentacije završava 10. siječnja. Nakon ručka, naša izabrana vrsta odlazi u Zagreb gdje će prenoćiti te dan kasnije preko Kopenhagena i Göteborga leti za Jönköping.

Prvi nastup u Husqvarna Areni Hrvatska ima protiv Egipta 13. siječnja u 20.30 sati. Dva dana poslije na redu je SAD,a na kraju prve faze 17. siječnja Maroko.

Popis igrač za završne pripreme uoči SP-a:

 1.     DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
 2.     DINO SLAVIĆ – RK PPD ZAGREB
 3.     MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
 4.     MARIN JELINIĆ – RK NEXE
 5.     LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
 6.     FILIP GLAVAŠ – RK TRIMO TREBNJE
 7.     PAOLO KRALJEVIĆ – RK PPD ZAGREB
 8.     ŽELJKO MUSA – RK PPD ZAGREB
 9.     MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN
 10.     NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
 11.     LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
 12.     DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
 13.     LUKA CINDRIĆ – BARCA
 14.     IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
 15.     ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
 16.     JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN
 17.     IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
 18.     LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB
 19.     LUKA ŠEBETIĆ – GWD MINDEN
 20.     JAKOV GOJUN – RK PPD ZAGREB
 21.     TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.