STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Rokovo u Međimurju: Središnje misno slavlje predvodi biskup Josip Mrzljak

Rokovo u Međimurju, blagdan svetog Roka i ove godine bit će svečano proslavljen u Draškovcu, kao zaštitnik Župe i cijelog Međimurja.

‘Rokovo u Međimurju’ počet će trodnevnicom od petka do nedjelje s molitvom „Sveti Rok, zaštitniče Međimurja, moli za nas“. Trodnevnice će biti služene u 20:00 sati, a predvodit će ih vlč. Ivan Kljunić, vlč. Darko Kelemenić i vlč. Mirko Pilaj.

Na sam blagdan Rokovo, u ponedjeljak, jutarnja misa bit će služena  u 7:30 sati, sveta misa uz poseban blagoslov bolesnika služit će se u 9:00 sati. Središnje misno slavlje u 11:00 sati predvodit će umirovljeni vraždinski biskup Josip Mrzljak, uz blagoslov hodočasnika, pješaka i bolesnika, procesiju oko oltara te ljubljenje moći sv. Roka. Večernja misa bit će služena u 18 sati.

Poslijepodne će biti održani Draškovski sejem i Draškovecart, kao i izložba međimurskih pasa Međija te zanimljiva utrka u brzom hodanju.

Detalje o programu donosimo svakog dana u Kulturnom mozaiku.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More