Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Rezultati cjelotjedne akcije Alkohol i droga: Rekorder napuhao s 2,36 promila

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Na području svih policijskih uprava prošlog tjedna, od ponedjeljka do petka, provedena je akcija ‘Alkohol i droga’. Međimurska policija danas je objavila rezultate.

Policijska uprava međimurska evidentirala je ukupno 199 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od toga najveći je broj bio prekršaja brzine (68) i vožnje pod utjecajem alkohola (19).

Jedan je vozač odbio alkotestiranje. Sedam je vozača  vozilo bilo pod utjecajem alkohola od 1 do 1,5 promila, pet je napuhalo iznad 1,5 promila. Kod četiri vozača izmjerena je koncentracija alkohola do 0,5 promila, a njih troje napuhalo je od 0,5 do 1 promila.

U prekoračenju brzine najviše je prekršaja zabilježeno u naselju 10-20 km/veća od dopuštene, njih 23, te izvan naselja10-30km/h veća od dopuštene, 19 prekršaja.

Zabilježeno je i 12 prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju 20-30 km/h veća od dopuštene, dva prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju 30-50 km/h veća od dopuštene, jedan prekršaj prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju više od 50 km/h veća od dopuštene, 11 prekršaj prekoračenja nepropisne brzine kretanja izvan naselja30-50km/h veća od dopuštene.

Najveća koncentracija alkohola od 2,36 g/kg, utvrđena je u petak, 9. prosinca u 21:30 sati u Nedelišću kod 59-godišnjeg vozača automobila koji je i uhićen. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, prekršajnim nalogom izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Nakon pravomoćnosti prekršajnog naloga u evidenciju vozača i vozačkih dozvola bit će mu upisano i šest negativnih bodova.

Tijekom provođenja akcije iz ostalih zakonskih propisa utvrđena su tri prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i dva prekršaja iz Zakona o osiguranjima u prometu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.