STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Rekordna turistička godina: Ostvareno više od 209 tisuća noćenja

Turizam Međimurja u 2022. godini vratio se na razdoblje prije koronavirusa, a s novim projektima dobio je dodatan zamah, istaknuto je to na konferenciji za medije na kojoj su proteklu godinu rezimirali župan Matija Posavec i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Međimurje je proglašeno destinacijom godine u kategoriji najuspješnije destinacije održivog turizma, podsjetio je Grula. Kao jedan od važnijih ostvarenje izdvojio je profesionalizaciju sustava turističkih zajednica kao rezultat zakonskih promjena. Sada djeluje šest turističkih zajednica koje na najvišoj razini surađuju s Međimurskoj županijom te provode zacrtane strategije.

Evidentirano je 208 871 noćenje, od čega se 106 901 odnosi na strane goste.

“Za usporedbu, tijekom 2019. ostvarili smo 200 928 tisuća noćenja, a cilj nam je bio i u prošloj godini postići više od 200 000 noćenja, no ostvareno je čak 8 000 noćenja više.  U odnosu na 2021. godinu zabilježeno je 58 tisuća noćenja više i to nije samo rast za 38 odnosno 36 % u noćenjima ili u dolascima, nego je to jedan od većih porasta gledajući po županijama, osobito onim kontinentalnim.“, kazao je župan Posavec.

Najveći broj dolazaka i noćenja ostvarili su turisti iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, Njemačke i Austrije. Prosječno trajanje boravka u danima bilo je 2,37 dana.

U ovoj godini prioriteti su obnova palače Starog grada, revitalizacija Feštetićevog kaštela u Pribislavcu i daljnji razvoj Ekomuzeja Međimurje malo.

Posavec i Grula podsjetili su na niz osvojenih nagrada u turizmu istaknuvši to kao dokaz da su Međimurska županija i njena Turistička zajednica na dobrom putu.

Obnova Starog grada Zrinskih, titula europske regije sporta i kapitalna investicija, vidikovac na Mađerkinom bregu donijeli su nam novi zamah u turizmu. Novi cilj je premašiti brojku od 209 tisuća noćenja i u narednim godinama bilježiti rast u dolascima turista, zaključio je župan Posavec.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.