STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Razbijena kriminalna skupina koja se bavila preprodajom droge

Oduzete stvari tijekom kriminalističkog istraživanja / Foto: PUM
Međimurska policija ‘razbila je’ kriminalnu skupina koja se bavila preprodajom droge. Nakon opsežnog višemjesečnog istraživanja i pretrage domovima i drugih prostorija kojima se koriste, uhićena su dva muškarca i tri žene osumnjičeni zbog prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge.

U utorak u jutarnjim satima na nekoliko adresa na području Međimurske županije, temeljem naloga nadležnog suda izvršene su pretrage domova i drugih prostorija koje koriste 38 i 52-godišnjaci te 24, 43 i 65-godišnjakinje.

Prilikom pretraga te tijekom provođenja više mjesečnih aktivnosti policije ukupno je ostvareno 28 zapljena droga te pronađeno i privremeno oduzeto više komada PVC smotuljaka sa sadržajem materije nalik na drogu marihuanu ukupne mase 300 grama, PVC smotuljci sa sadržajem materije nalik na drogu kokain mase 15 grama, PVC smotuljci sa sadržajem materije nalik na drogu amfetamin mase 130 grama, 44 komada tableta droge MDMA, nekoliko mobilnih uređaja i digitalnih vaga te nekoliko desetaka tisuća kuna za koje se sumnja da je ostvaren preprodajom droga.

Preliminarnim testom uzoraka oduzetih materija dobivene su pozitivne reakcije na prisustvo psihotropnih tvari, dok će ostaci biti proslijeđeni na toksičko vještačenje.

U popodnevnim satima uhićeni su 38-godišnji državljanin Srbije te tri žene s područja općine Nedelišće, kao i 52-godišnjak. Svi su predani pritvorskom nadzorniku, a osumnjičeni su za počinjenje više kaznenih djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policija je protiv njih podnijela 10 optužnih prijedloga.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More