Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Raspored i satnica drugog kruga SP-a: Hrvatsku čeka težak put do četvrtfinala

Croatia vs Morocco, IHF 2023 Men's World Championship - POLAND, SWEDEN, Jönköping, 17.01.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Croatia vs Morocco, IHF 2023 Men's World Championship - POLAND, SWEDEN, Jönköping, 17.01.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Prolaskom u drugi krug hrvatski rukometaši osigurali su još najmanje tri utakmice na Svjetskom prvenstvu kojem su domaćini Švedska i Poljska.

>> Hrvatska na krilima Cindrića preokrenula protiv Maroka i u drugi krug ide s dva boda

Pobjedom protiv Maroka na zaključenju utakmica u skupini vrsta Hrvoja Horvata u Malmö odlazi s dva boda, a na otvaranju drugog kruga protiv protivnik bit će aktualni dvostruki svjetski prvak Danska.

Susret protiv Danaca na rasporedu je u četvrtak, 19. siječnja i moguće je da će biti odlučujuć za plasman u četvrtfinale. Da bi zadržala izglede za prolazak, Hrvatska će morati pobijediti. Zbog visokog poraza od Egipta u prvom kolu, Hrvatska nije sigurna ni s tri pobjede u drugom krugu te bi o sve ovisilo o gol-razlici i o međusobnom okršaju Egipta i Danske koji igraju u zadnjem kolu.

U četvrtfinale idu po dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake od četiriju skupina drugog kruga.

Nakon Danske, hrvatske rukometaše očekuju još dvije utakmice u glavnoj rundi: u subotu protiv Belgije te u ponedjeljak, 23. siječnja, protiv Bahreina.

Egipat i Danska prenijeli su u drugi krug po četiri boda, Hrvatska i Bahrein po dva, a bez bodova su Belgija i SAD.

Raspored susreta Glavne skupine 4:

19.1. u 15.30 BAHREIN – SAD

19.1. u 18.00 EGIPAT – BELGIJA

19.1. u 20.30 DANSKA – HRVATSKA

21.1. u 215.30 BAHREIN – EGIPAT

21.1. u 18.00 HRVATSKA – BELGIJA

21.1. u 20.30 SAD – DANSKA

23.1. u 15.30 SAD – BELGIJA

23.1. u 18.00 HRVATSKA – BAHREIN

23.01. u 20.30 EGIPAT – DANSKA

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.