Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Radio kalendar | ZOI 1932. i psi olimpijci

Foto: ilustracija / Pixabay

Foto: ilustracija / Pixabay

Na današnji dan 1932. godine svijet je dobio prvog, ali i jedinog olimpijca u disciplini utrke psećih zaprega.
Naime, na 3. Zimskim olimpijskim igrama u Lake Placidu održanima od 4. do 14. veljače te godine. U 11 sportova borila su se  252 sportaša iz 10 zemalja.

Jedan od tri demonstracijska sporta bila je utrka psećih zaprega. Time je domaćin želio prikazati način života u sjevernim krajevima Amerike. Zapregu je vuklo 7 polarnih pasa na udaljenost od četrdesetak kilometara. Pobijedio je Kanađanin Emile Goddard, a natjecala se i jedna žena, Amerikanka Milton Seeley.

 Demonstracijski sportovi bili su još curling i brzo klizanje za žene.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.