Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Radio kalendar | 99. obljetnica rođenja najveće čuvarice međimurske popevke

Devedeset i deveta je obljetnica rođenja Elizabete Toplek. Na današnji dan u Donjoj Dubravi 1924. godine rodila se naširoko poznata, naša draga Teta Liza, legenda međimurske popevke i tradicije, najveća čuvarica međimurske kulturne baštine.

Radni životi vijek provela je kao kuharica, a tijekom gotovo cijelog života bila je vjerna čuvarica međimurske popevke, kulture i tradicije. S ponosom je čuvala rečku ‘kaj’. Godine 2010. godine dodijeljene su joj dvije diskografske nagrade Porin, za najbolju folklornu pjesmu Lepo nam je vu jeseni i najbolju izvedbu folklorne glazbe Meni mama tak velje s albuma Teta Liza i Tonček.

Svojom pjesmom obogatila nam je mnoge trenutke, svečane događaje. Zadužila sve nas koji smo imali čast živjeti s njom, ali i one koji će doći – za njih je očuvala našu pjesmu, našu tradiciju omotala je svojim prekrasnim glasom i zauvijek je spremila u ladice sjećanje, škrinjice… srca svakog Međimurca i Međimurke za sva vremena i sve generacije…

Napustila nas je u kolovozu 2017. godine, u 93. godini života.

Neka joj je vječna hvala i slava!

Na našem YouTube a+kanalu podsjetite se koncerta u čast Teti Lizi:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.