Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Radio kalendar | 16. siječnja 2009. otvoreno Svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj

ilustracija_radio kalendar_Studio M

Ilustracija: Studio M

Dok se 27. svjetska rukometna smotra za rukometaše u Egiptu polako zahuktava, pogled u prošlost vodi nas u 2009. godinu. Tog je 16. siječnja otvoreno Svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj, jedan od najvećih sportskih događaja u našoj povijesti!

Natjecanje je otvoreno u Splitu u Spaladium Areni, a održavalo se u još šest gradova: Puli, Osijeku, Varaždinu, Zadru i Zagrebu. U metropoli je održana i sama završnica. U finalu 1. veljače Hrvatska je protiv Francuske lovila svoje drugo svjetsko zlato, no u paklenoj arena ‘trikolori’ su odnijeli pobjedu. Treća je bila Poljska.

Najboljim igračem turnira proglašen je pivot hrvatske reprezentacija Igor Vori. Najbolji strijelac bio je Kiril Lazarov s 92 pogodaka.

Maskota prvenstva bila je gusjenica Ruksi.

Vezano uz poznate koji su rođeni na današnji dan:

hrvatska jazz i rock pjevačica Zdenka Kovačiček slavi 77. rođendan! Rođena je u Zagrebu 1944. godine.

svoj 60. rođendan slavi bosansko-hercegovački glazbenik Hari Varešanović, poznatiji kao Hari! Rođen u Sarajevu 1961. godine.

Imendane slave Marcel, Mislav, Honorat, Časlav i Oton!

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.