Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Psić Whispers novi je član HGSS Stanice Čakovec

HGSS pas Whispers, Foto: Međimurska županija

Foto: Međimurska županija

Međimurska županija snažan je saveznik Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – stanici Čakovec, što dokazuje i danas potpisan sporazum koji je članovima naše Stanice HGSS-a omogućio nabavu nove snage – potražnog psa. Sporazum su uz prisustvo posebnog ‘svjedoka’ – psića nazvanog Whispers – potpisali župan Matija Posavec i pročelnik Stanice Čakovec Neven Putar, objavila je Međimurska županija.

Radi se o psu pasmine australski govedarski pas, vrijednom 2.177,50 eura, koji je preuzet iz uzgajivačnice u španjolskom gradu Valenciji. Mladi pas već je uključen u specijalnu obuku za pronalaženje osoba u planinskim i teško pristupačnim terenima, kao i u urbanim sredinama, odnosno područjima pogođenim potresima i drugim nepogodama.

Iskustvo je pokazalo da su upravo potražni psi neprocjenjivi u mnogim misijama spašavanja, čime omogućavaju učinkovitiji odgovor ljudi u akciji“, istaknuo je načelnik Putar.

O osposobljenosti čalnova HGSS Stanice Čakovec, pak, najviše govore zahtjevene međunarodne misije spašavanja u kojima su do sad sudjelovali, dok je župan Posavec pritom je istaknuo njihovu neprocjenjivu ulogu u zajednici kada je riječ o sigurnosti.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.