STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Prvi put bit će dodijeljena HURIN-ova nagradu za pjesmu Zagrebačkog festivala!

Željko Švenda, gostovanje u PopRock.hr
U sklopu ovogodišnjeg 68. Zagrebačkog festivala po prvi puta bit će dodijeljena nagradu za HURiN-ovu pjesmu Zagrebačkog festivala.

Zagrebački festival oduvijek je poznat kao „rasadnik“ dobre glazbe, ističe Željko Švenda, predsjednik HURIN-a i direktor našeg radija. Tako je lani 69 radijskih postaja unutar HURIN-a dalo dodatnu podršku festivalu i pjesmama. Suradnja se ove godine nastavlja i u vidu posebne HURiN-ove nagrade.

Osobito sada kada su okolnosti nepredvidive, treba dati dodatnu podršku hrvatskoj glazbi i glazbenicima. Naša radijska djelatnost u ovakvim vremenima je itekako došla do izražaja. Pogotovo jer su glazbenici tijekom pandemije bili jako kreativni, puno je dobre glazbe snimljeno. I sve pjesme koje su ove godine poslane na Zagrebački festival i odabrane, također su dokaz te kreative. – rekao je Švenda gostujući u PopRock.hr.

Jedan od članova žirija koji su prošle godine birali pjesme za Festival bio je Robert Turkalj, zamjenik predsjednik HURIN-a.

Kao i tada, radijske postaje pjesme s ovogodišnjeg festivala predstavile su slušateljima, uvrštavaju na top liste, u odabire hitova te u redovan glazbeni program. U konačnici i ocjenjuju. Tako ćemo zajedno odabrati najslušaniju pjesmu 68. Zagrebačkog festivala.

Kvalitetnu suradnju radijskih postaja članica HURIN-a i Zagrebačkog festivala govori i činjenica da je čak šest pjesama ovaj tjedan među deset najslušanijih pjesama na Fokus kontrol ljestvici. To su “Volim kako se smiješ” (Nikolina Tomljanović & Belfast Food), “Ptice” (Matija Cvek), “Ljubav nema kraj” (Mia Negovetić i Edi Abazi), “Samo čovik” Boris Rogoznica, “Teško je” (Neno Belan), i “Ono što ostaje” (Nela).

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.