Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Prve izbjeglice iz Ukrajine stigle u prihvatni centar u Varaždinskim Toplicama

Prihvat izbjeglica iz Ukrajine, Varaždinske Toplice, pprivhatni centar / 1.3.2022.

Prve izbjeglice iz ratom pogođene Ukrajine stigle su u otvoreni prihvatni centar u Varaždinskim Toplicama, objavilo je Društvo Crvenog križa Varaždinske županije.

U centru se ljudima pruža humanitarna i psihosocijalna pomoć te daju sve potrebne informacije. Vrlo je važan sustav evidencije, odnosno prijava pristiglih izbjeglica prema čema Služba traženja Crvenog križa može pomoći u uspostavljanju kontakata među razdvojenim članovima obitelji. Stoga se pozivaju i svi stanovnici Ukrajine koji su pronašli privatni smještaj da se prijave u Crveni križ.

Kontakti za prijavu: GDCK Varaždin (tel:042/214-496, mail: ck-varazdin@vz.t-com.hr), GDCK Ivanec(tel: 042/781-534, mail: info@crveni-kriz-ivanec.hr) , GDCK Ludbreg (tel:042/819-522, mail:info@gdck-ludbreg.hr) i GDCK Novi Marof (tel:042/611-401, mail: crveni.kriz-novi.marof@vz.t-com.hr) ovisno o području na koje su pristigli ili Društvu Crvenog križa Varaždinske županije (tel: 042/320-411, mail: ured.dckvzd@gmail.com).

Varaždinski Crveni križ prima poziva i volontere, a prijaviti se možete na: volonteri.dckvz@gmail.com. Postoji i potreba za prevoditeljima s ukrajinskog jezika i svi oni koji mogu pomoći, pozvani su javiti se na e-mail ured.dckvzd@gmail.com ili ukrajinska-kriza@hck.hr.

Građani koji nude privatni smještaj izbjeglicama prijavljuju ga u Ravnateljstvo civilne zaštite na: rcv.zbrinjavanje@mup.hr , odnosno na 112.

Na nacionalnoj razini Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize. Svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

IBAN: HR0923600001503056530

Poziv na broj odobrenja: 705

Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10

Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb

Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX

Donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod.

Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu o kojemu skrbe članice Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na području Ukrajine i drugih država koje su prihvatile izbjeglice i svakodnevno im pružaju potrebnu pomoć, uključujući i Hrvatsku.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.