Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Proteklog dana imamo 11 novozaraženih od 85 testiranih

Ilustracija_covid-19
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 85 uzoraka, od kojih je 11 pozitivnih na COVID-19. Brzim antigenskim testovima evidentiran je jedam pozitivan nalaz.

Oporavilo se 20 osoba pa je trenutno 58 oboljelih. U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 15 pacijenata. Proteklog dana dva su hospitalizirana, a tri otpuštena dok su dva na invazivnoj respiraciji.

– U prošlom tjednu imali smo 814 novooboljelih, a u ovom tjednu 468. To je za 42 posto manje nego u prošlom tjednu. Incidencija nam je 44,9. Najniža je u Istarskoj, a najviša u Međimurskoj. Na ljestvici zemalja EU po 14-dnevnoj incidenciji na 12. smo mjestu – kazao je danas na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

 Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1.965 osoba od čega 201 osoba prvom dozom i 1 764 osoba drugom dozom. Sa današnjim danom, sa barem jednom dozom je cijepljeno 41.396 osoba što iznosi 47,1% stanovništva starijeg od 18 godina.

Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano je u Varaždinskoj županiji, a testirano je 186 oosba.  Oporavilo ih se sedam pa je trenutno 59 aktivno oboljelih. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 37 pacijenata, među kojima tri na respiratoru.

Sutra, u subotu 19. lipnja u sportskoj dvorani Gospodarske škole od 8 do 13 sati cijepiti se može AstraZenecom bez prethodne narudžbe.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.