Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Proteklog dana 74 pozitivnih od 264 testiranih, dvoje preminulih

ilustacija_covid_koronavirus
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 264 uzorka, od kojih su 74 pozitivna. Preminule su dvije osobe, muška osoba stara 76 godina i ženska osoba stara 77 godina, oboje s dodatnim kroničnim bolestima.

Oporavilo se 57 osoba pa je trenutno 321 aktivno oboljela osoba. U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 68 pacijenata, među kojima su dva na invazivnoj respiraciji. Proteklog dana hospitalizirano ih je osam, a sedam otpušteno.

Epidemiološka situacija u Međimurju i dalje bilježi trend poboljšanja. U proteklih 7 dana udio pozitivnih u broju testiranja pao je na 19,1%. 7-dnevna incidencija je s 372 pala na 231, a broj aktivnih slučajeva u odnosu na tjedan dana ranije se s 472 smanjio na 321.

Danas se nastavlja masovno cijepljenje građana, a na raspolaganju je dvije tisuće doza.

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 437 uzoraka. Od posljedica koronavirusa preminula je jedna osoba, a trenutno je 459 oboljelih. Na bolničkom liječenju je 176 pacijenata među kojima je 18 na respiratoru.Od početka epidemije zabilježeno je 21.414 zaraženih novim koronavirusom.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.