STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Proteklog dana 31 novi slučaj zaraze. U tjedan dana najviše oboljelih u Čakovcu i Nedelišću

U Međimurskoj županiji proteklog dana imamo 31 novi slučaj zaraze virusom COVID-19, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije PCR metodom obrađeno je 256 uzorka, od kojih je 27 pozitivnih. Brzim antigenskim testovima evidentirano je još 14 slučajeva.

Oporavile su se 32 osobe pa je trenutno 295 aktivno oboljelih. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 35 pacijenata. U protekla 24 sata hospitalizirano ih je šestero, a jedan je otpušten. Dva pacijenta su na invazivnoj respiraciji.

Prema mjestu prebivališta od 29. ožujka od 4. travnja, 93 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 22 općine Nedelišće, 19 općine Sveti Juraj na Bregu, 17 na području grada Preloga, 14 općine Strahoninec, 13 na području grada Mursko Središća, 13 općine Donji Kraljevec, 12 općine Šenkovec, 10 općine Gornji Mihaljevec, po osam na području općina Belica i Podturen, šest općine Pribislavec, pet općine Mala Subotica, po tri na području općina Donja Dubrava, Sveta Marija, Selnica, Sveti Martin na Muri, Kotoriba i Orehovica, dva općine Vratišinec, a po jedna slučaj na području općina Donji Vidovec, Goričan, Dekanovec, Domašinec i Štrigova.

Do danas je u Zavodu za javno zdravstvo uzeto 47.715 uzoraka.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.