Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Proteklog dana 31 novi slučaj zaraze. U tjedan dana najviše oboljelih u Čakovcu i Nedelišću

ilustacija_covid_19
U Međimurskoj županiji proteklog dana imamo 31 novi slučaj zaraze virusom COVID-19, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije PCR metodom obrađeno je 256 uzorka, od kojih je 27 pozitivnih. Brzim antigenskim testovima evidentirano je još 14 slučajeva.

Oporavile su se 32 osobe pa je trenutno 295 aktivno oboljelih. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 35 pacijenata. U protekla 24 sata hospitalizirano ih je šestero, a jedan je otpušten. Dva pacijenta su na invazivnoj respiraciji.

Prema mjestu prebivališta od 29. ožujka od 4. travnja, 93 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 22 općine Nedelišće, 19 općine Sveti Juraj na Bregu, 17 na području grada Preloga, 14 općine Strahoninec, 13 na području grada Mursko Središća, 13 općine Donji Kraljevec, 12 općine Šenkovec, 10 općine Gornji Mihaljevec, po osam na području općina Belica i Podturen, šest općine Pribislavec, pet općine Mala Subotica, po tri na području općina Donja Dubrava, Sveta Marija, Selnica, Sveti Martin na Muri, Kotoriba i Orehovica, dva općine Vratišinec, a po jedna slučaj na području općina Donji Vidovec, Goričan, Dekanovec, Domašinec i Štrigova.

Do danas je u Zavodu za javno zdravstvo uzeto 47.715 uzoraka.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.