Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Proteklog dana 19 novozaraženih, preminula jedna osoba

ilustacija_covid_19
U Međimurju proteklog dana imamo 19 pozitivnih na COVID-19 od 182 uzorka testirana PCR metodom. Preminula je muška osoba stara 76 godina. Oporavilo ih se 55 pa je trenutno 306 oboljelih.

U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 69 pacijenata, među kojima su tri na respiraciji. U protekla 24 sata četiri su hospitalizirana, a šest ih je otpušteno.

Prema mjestu prebivališta od 10. do 16. svibnja: 66 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 42 na području grada Preloga, 30 općine Nedelišće, po 17 na području grada Mursko Središća i općine Donji Kraljevec i Sveti Juraj na Bregu, 16 općine Goričan, po 14 općine Kotoriba, Podturen i Pribislavec, po 10 općine Mala Subotica i Strahoninec, 9 općine Donji Vidovec, 8 općine Šenkovec, 7 općine Sveti Martin na Muri, 6 općine Vratišinec, 5 općine Sveta Marija, 4 na području općine Belica, po tri općine Orehovica i Donja Dubrava, 2 općine Domašinec, po 1 općine Gornji Mihaljevec i Selnica. Oboljelih nije bilo u općinama Dekanovec i Štrigova.

Do danas je Zavodu za javno zdravstvo uzeto 57.327 uzoraka.

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirana su 392 uzorka. Od posljedica koronavirusa preminule su četiri osobe, a trenutno je 475 oboljelih. Na bolničkom liječenju je 179 pacijenata, među kojima 20 na respiratoru. Do 17 sati zainteresirani građani mogu se bez prethodne najave cijepiti cjepivom AstraZenece na punktu u sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.