Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Proteklog dana 144 pozitivnih od 299 testiranih. Umrle dvije osobe

Županijska bolnica Čakovec (studeni, 2020) Foto: Željka Švenda

Županijska bolnica Čakovec, Foto: Studio M

U Međimurju imamo 145 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, umrle su dvije osobe, muškarac star 69 godina i žena stara 78 godina. Oporavilo se 230 naših sugrađana pa je trenutno 1400 oboljelih, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

PCR testiranjem obrađeno je 299 uzoraka od kojih su 144 bila pozitivna, što je 48,1 posto. Jedan je slučaj prijavljen iz druge županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec ne liječenju je 111 pacijenata. U protekla 24 sata hospitalizirano je 13 osoba, otpušteno je 9 osoba, a četiri pacijenta su na invazivnoj respiraciji.

Do danas je u Zavodu za javno zdravstvo uzeto 85.373 uzoraka.

Masovno cijepljenje danas je održano u Murskom Središću. Prve sbote u prosincu bit će ponovno u trijaži Županijske bolnice Čakovec, a 11. prosinca u Prelogu. Cijepljenje bez najave radnim danima nastavlja u ponedjeljak od 7:30 prijepodne u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 418 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 888 osoba. Četvero ljudi je preminulo. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 236 pacijenata, a 25 osoba je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.  Oporavilo se 233 ljudi, a 1985 je trenutno oboljelih.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.