Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Prošlo je 16 godina od smrti makedonskog slavuja

Toše Proeski / Foto: Promo

Toše Proeski / Foto: Promo

Šesnaesta je obljetnica preranog odlaska Toše Proeskog, neprežaljenog pjevača kojeg ragija pamti kao makedonskog slavuja, a i danas ima vojsku odanih fanova.

Njegove riječi, ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.’, ostale su zauvijek urezane u srcima svih koji su ga osobno poznavali te brojnih obožavatelja i štovatelja, koji su ga zavoljeli kroz njegovo glazbeno djelovanje. Ususret tužnoj obljetnici i ove je godine održan tradicionalni spomen uz svetu misu u Makedonskoj pravoslavnoj crkvi u Zagreb, jedni od onih koji godinama njeguju posebnu tradiciju su i maratonci koji su i ovog puta trčali memorijalni maraton od Nove Gradiške do Tošinog rodnog Kruševa.

I danas, šesnasnaest dugih godina kasnije, Tošine riječi ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim), pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

YouTube player

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.