Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Pronađeno tijelo nestalog D.P.: Ubijen je u skladištu u Varaždinu, a zakopan u Leštakovcu

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Foto: Studio M

Varaždinska policija pronašla je mrtvo tijelo hrvatskog državljanina D.P. (1974.) čiji je nestanak prijavljen 13. srpnja 2018. godine. Za ubojstvo su osumnjičeni 52-godišnji hrvatski državljanin te dvojica državljana Srbije starosti 39 i 27 godina.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je D.P. ubijen vatrenim oružjem 10. srpnja 2018. u jednom skladišnom prostoru u Varaždinu. Tijelo su počinitelji zakopali u Leštakovcu, kako bi prikrili tragove kaznenog djela.

Potraga za nestalim trajala je od dana prijave. Zbog sumnje da je žrtva kaznenog djela, Policijska uprava varaždinska u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu, provela je kriminalističko istraživanje koje se sastojalo od više policijskih izvida i dokaznih radnji i razmjenu informacija s drugim tijelima unutar i izvan države, sukladno Zakonu  o kaznenom postupku. Sve je upućivao na sumnju da je D.P. žrtva kaznenog djela.

Posljednjih mjeseci provedeno je intenzivno traganje za tijelom nestalog D.P. koje je i pronađeno dana 13. studenog ove godine. Tijelo je po pronalasku ekshumirano, a obdukcijom je potvrđeno da se radi o nestalom D.P.

Po dovršenom  kriminalističkom istraživanju, Policijska uprava varaždinske podnosi kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu protiv tri osobe: 52-godišnjeg hrvatskog državljanina te dvojice državljana Srbije starosti 39 i 27 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Ubojstva.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.