STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Promjenom propozicija omogućeno igranje u ligama mladeži Središta Sjever

Foto: Ilustracija Studio M

Nastojanja Međimurskog nogometnog saveza da odluke seniorskih momčadi klubova o istupanju iz 4. nogometne lige Čakovec-Varaždin ne utječu i na njihov podmladak dobila su sretan završetak.

Sloga iz Čakovca i Međimurec iz Dunjkovca Pretetinca igrat će u ligama mladeži Središta Sjever u kojima su i do sad igrali.

Omogućila je to promjena propozicija od strane Komisije za natjecanje HNS-a. Iz toga proizlazi i mogućnost da se Slogine momčadi mogu natjecati i u prvoj ligi Središta Sjever, bude li klub imao svoje momčadi u juniorskoj i kadetskoj kategoriji.

Rezultat je to višednevnih nastojanja predsjednika Saveza Mate Kljajića te dopredsjednika Saveza i predsjednika Komisije za mlađe uzraste Tomislava Kralja, navode u priopćenju MNS-a.

Rad s mladima i stvaranje uvjeta za njihov nesmetani nogometni razvoj već su godinama prioritet MNS-a i predsjednika Kljajića, što je potvrđeno i u ovom slučaju. Za razliku od klubova koji su donosili odluke,ne mareći kako će se to odraziti na njihove mlađe kategorije, a potom posljedice takve svoje politike pokušali neistinama svaliti na druge. MNS i predsjednik Kljajić ponovno su se angažirali isključivo u interesu međimurskog nogometa, posebice mladih, kao i uvijek vođeni samo sportskim motivima.

Treba, međutim, ponovno napomenuti da je cijeli ovaj „slučaj“ stvoren upravo zbog odluka navedenih klubova koji su pismenim putem otkazali natjecanje svojih seniorskih sastava u ligama pod ingerencijom Središta Sjever te su jedino oni odgovorni za sve posljedice koje su iz toga proizašle. Radi točnog informiranja javnosti i roditelja djece koja polaze nogometne škole spomenutih klubova, dužni smo ukazati na to da su klubovi takvim postupkom sami zatvorili vrata svojim mlađim kategorijama za natjecanja u navedenim rangovima, jer škole nogometa nisu odvojene nego su njihov sastavni dio i snose posljedice svih odluka koje se donose na razini seniorskih momčadi.

Srećom, pravovremena reakcija MNS-a i predsjednika Kljajića, koji su aktivno radili na rješavanju ovog problema te briga o interesima mladih odgovornih ljudi u Središtu Varaždin i HNS-u doveli su do pozitivnog rješenja ove situacije.

Nadamo se da će klubovi ubuduće uzimati u obzir da svojim odlukama preuzimaju odgovornost i za mlađe kategorije te da će im upravo razvoj mladih nogometaša biti primarni cilj, baš kao što već dugi niz godina na takvoj politici  ustraje Međimurski nogometni savez. – stoji u priopćenju Međimurskog nogometnog saveza.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.