Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Prometne nesreće izazvali pijani vozači. Maloljetnik kod kuće skrivao automatsku pušku i streljivo

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Međimurska policija proteklog vikend evidentirala je pet prometnih nesreća, a tri su vozača bila pod utjecajem alkohola. Na varaždinskim prometnicama dogodilo se šest prometnih nesreća, a varaždinska policija privela je dva vozača.

Donosimo najvažnije iz policijskih izvješća u današnjoj Crnoj listi.

Najveća koncentracija utvrđena je kod 61-godišnjeg vozača od 2,81 promila koji je u petak oko 20 sati u Strahonincu na ravnom dijelu Kalničke ulice automobilom sišao s ceste i udario u betonski stup niskonaponske mreže. Vozilom hitne pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu.

U subotu oko 20:30 sati u Čakovcu na raskrižju Zagrebačke i Kalničke ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 45-godišnja vozačica. Nesreću je oduzimanjem prednosti skrivio 56-godišnji vozač bio je pod utjecajem alkohola od 1,99 promila alkohola u krvi. Uhićen je i priveden u policijsku postaju te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije ozlijeđene vozačice slijedi pravna kvalifikacija događaja.

Varaždinska policija privela je dva vozača koje čeka privođenje pred suca prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

U subotu oko 3.15 sati u ulici Frana Supila u Varaždinu zaustavili su automobil 28-godišnjaka koji je u vozilo s 1.41 promila, a već mu je ukinuta vozačka dozvola. Priveden je i 31-godišnjak koji je u nedjelju oko 20:15 sati u Varaždinu napuhao 2,19 promila, a nema vozačku dozvolu.

U subotu oko 7.30 sati u Ludbreškoj ulici u mjestu Globočec Ludbreški pri padu s motocikla ozlijeđen je 52-godišnjak. Vozio je s 0,88 promila, a na glavi nije imao zaštitnu kacigu. Na nizbrdici je udario u rubni kamen te sletio preko zemljanog nasipa na livadu.

U subotu oko 19 sati u Vrbnu je 33-godišnji vozač s 2.22 promila skrivio frontalni sudar s automobilom kojim je upravljala 22-godišnjakinja. Na sreću, ozlijeđenih nije bilo, vozač je napustio mjesto nesreće, ali ga je policija naknadno pronašla.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je maloljetnik počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
Krajem siječnja, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, čakovečka policija pretražila je obiteljsku kuću u Strahonincu koju koristi osumnjičeni. Pronašli su automatsku pušku (Zastava M-70), kalibra 7,62 mm, s pripadajućim spremnikom i 20-ak komada streljiva. Puška je oduzeta i pohranjena u skladištu oružja i streljiva Policijske uprave međimurske. Prema osumnjičenom maloljetniku podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Posljednjih je dana dvoje građana dragovoljno predalo oružje i streljivo: pištolj kalibra 7,65 mm te 50-ak komada streljiva raznih kalibara, pištolj kalibra 7,62 mm, 100-tinjak komada puščanog i pištoljskog streljiva raznih kalibara te dvije ručne bombe (M-75). Pištolji su pohranjeni u skladištu oružja Policijske uprave međimurske, dok su streljivo i bombe preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.