STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Prije 14 godina poginuo je makedonski slavuj Toše Proeski

Toše Proeski / Foto: Promo

Glazbeni svijet, nažalost, 16. listopada 2007. godine ne pamti po dobrom. Tog tužnog dana, prerano nas je napustio Toše Proeski. Obilježavamo četrnaest dugih godina, bez njegova posebnog lika i djela.

Toše Proeski u naslijeđe nam je ostavio neizbrisivi trag, bez obzira pričamo li o njegovim ljudskim ili glazbenim vrijednostima, a u danima pred nama, svatko ga se prisjeća na svoj način.

Njegove riječi, ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.’ ostale su urezane u srcima svih koji su makedonskog slavuja zavoljeli ne samo zbog njegovog glazbenog, već i humanitarnog djelovanja.

Tradicionalno, obožavatelji su i uoči ove tužne obljetnice, pripremili brojna događanja u spomen na Tošu.

Jedni od onih koji godinama njeguju posebnu tradiciju su i maratonci koji i ove godine trče od Nove Gradiške do Tošinog rodnog Kruševa. Memorijalni maraton krenuo je u četvrtak sa stadiona NK Sloga u Novoj Gradiški. Prethodno su položeni vijenci ispred spomenika Toši koji se nalazi u sklopu tamošnje Elektrotehničke i ekonomske škole.

Kao i svake godine, u Zagrebu u crkvi na Rokovom perivoju i ove će nedjelje, 17.10. u 11:00 sati, biti služena sveta misa.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More