Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Proteklog dana 129 novooboljelih, jedan preminuli, a 112 oporavljenih

COVID-19_Županijska bolnica Čakovec

Županijska bolnica Čakovec (Foto: Studio M)

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 369 osoba, a 129 je novopozitivnih na virus COVID-19. Jedna osoba je preminula, a 112 se oporavilo, objavio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Broj zaraženih i dalje je visok, no treći dan je u padu. Postotak pozitivnih u odnosu broj testiranih proteklog dana je 34,9 posto, što je za 5,5 posto manje nego prethodnog dana. Do sada je ukupno uzeto 16110 uzorka.

Preminula je jedna pozitivna osoba na COVID-19, muška osoba u dobi od 86 godina.

U Županijskoj bolnici Čakovec tijekom proteklih 24 sata primljeno je novih 10 pacijenata, otpuštena su četiri pa je trenutno 54 hospitaliziranih, od kojih je šest na respiratoru.

U zdravstvenom sustavu na pozitivan je 1 liječnik i 16 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalazi 14 medicinskih sestara.

Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040-386 835, svakodnevno od 8 do 20 sati.

Od danas su na snazi nove mjere koje se u najvećem dijelu odnose na ograničavanje okupljanja, no najveća mjera je odgovornost svakog građanina.

Evidentno je da smo na vrhuncu pandemije i izuzetno je važno očuvati zdravstveni sustav, zaštititi zdravstvene djelatnike i spriječiti prodor virusa u Domove za starije i nemoćne osobe. Naši stariji sugrađani vrlo lako razviju teže kliničke slike koje mogu biti vrlo opasne. Velika većina COVID pozitivnih osoba ne osjeća simptome ili su oni vrlo blagi, no vrlo lako ih mogu prenijeti na svoje ukućane ili svoje bližnje starije članove obitelji, osobito sada kada stiže hladnije vrijeme. Stoga je vrlo važno suzdržati se od izlaganja javnim okupljanjima ili dužem boravku s više ljudi dok ne prođe vrhunac epidemije.  Donijete mjere Nacionalnog Stožera su balans da se s jedne strane apelira na odgovornost, spriječi širenje zaraze i očuva zdravstveni sustav, a s druge strane održavanje gospodarstva, obrazovanja i, koliko-toliko, normalne svakodnevice. – piše u priopćenju Županijskog stožera civilne zaštite.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U Varaždinskoj županiji 237 novih slučajeva zaraze, jedna je preminula, a 94 su se oporavile. Na bolničkom liječenju je 112 osoba, od kojih 15 na respiratoru.

Ukupan broj aktivnih slučajeva sada je 1621, a od početka pandemije evidentirano ih je 2971. Samo u posljednjih tjedan dana zabilježena su 1372 slučaja zaraze čime je 7-dnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika dostigao brojku 810. Tim je Varaždinska županija postala županija s najvećim brojem slučajeva zaraze koronavirusom unutar 7 dana na 100.000 stanovnika na području Republike Hrvatske, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

>> (FOTO) Ispred varaždinske bolnice postavljeni vojni šatori

Graf: Opća bolnica Varaždin
Graf: Stožer civilne zaštite Varaždinske županije

U Hrvatskoj je proteklog dana ukupno 2399 novih slučajeva zaraze, preminulo je 35 osoba, a oporavilo se 2389 pa je trenutno 15542 aktivno oboljelih. Proteklog dana testirane su 8624 osobe, a u samoizolaciji je 31642 osoba, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Izvor: koronavirus.hr (7.11.2020. u 10h)
Izvor: koronavirus.hr (7.11.2020. u 10h)

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.