Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Preminuo poznati međimurski poduzetnik i inovator Đuro Horvat

Preminuo poznati međimurski poduzetnik Đuro Horvat (80) iz Donjeg Kraljevca, direktor kompanije Tehnix d.o.o.

Informacija je u našu redakciju stigla za vrijeme emisije Osinjak u kojoj je gost bio gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te tom prilikom uputio sućut obitelji. Prema neslužbenim informacijama život Đure Horvata prekinula je bolest od koje je bolovao već duže vrijeme, a stanje se pogoršalo nakon nedavnog privođenja u aferi Sortirnica čiju je krivnju negirao i tvrdio da mu je namješteno.

Gospodina Horvata posljednji put sam sreo na jednom susretu zaljubljenika u lov u LD Fazan. Moram reći da u svom životu nisam upoznao osobu koja je imala veći osjećaj za socijalna pitanja. Više od 550 zaposlenih govori tome u prilog, o veličini kakav je bio kao čovjek i poduzetnik. Iskreno saučešće upućujem obitelji i nadam se da će smoći snage da nastave putem kojim je kročio gospodin Horvat.” , rekao je preloški gradonačelnik.

Poduzenik Đuro Horvat rođen je 1943. godine u Draškovcu. Bio je na čelu tvrtke Tehnix d.o.o. koju je osnovao 1991. godine, a do danas se profilirala u vodeću eko inustriju u Europi i svijetu na području projektiranja, proizvodnje i servisiranja strojeva, opreme i tehnologija za zaštitu okoliša te gospodarenje otpadom. Kompanija ima više od 550 zaposlenih u pogonu koji se nalazi u Donjem Kraljevcu. Horvatov poduzetnički imperij u sklopu Tehnixa čine Hotel Kralj i benzinska postaja Kraljica.

Diplomirani je ekonomista. Do osnutka tvrtke Tehnix dvadeset i pet godina bio je voditelj proizvodnje u tvornici Rade Končar u Donjem Kraljevcu. Kao gospodarstvenik, poduzetnik, inovator i izumitelj, Horvat je primio niz nagrada i priznanja za svoj inovativni rad i djelovanje na području zaštite okoliša.

2016. godine proglašen poduzetnikom godine u Hrvatskoj. Odmah zatim izabran je za najgospodarstvenika u Europi i nominiran je u uži izbor 4 najbolja svjetska EY poduzetnika. Konačni izbor je održan u Monacu u lipnju 2016.godine. U nominaciji su bili predstavnici iz pedeset zemalja. Sjajan je uspjeh bio da je međimurska, hrvatska tvrtka „Tehnix“ svrstana među četiri najbolje zajedno s predstavnicima iz Njemačke, Australije i SAD. Među nominiranim međunarodnim tvrtkama samo je Tehnix bio iz područja zaštite okoliša.

Dobitnik je i Nagrade za životno djelo Općine Donji Kraljevec.

Iskrenu sućut upućujemo obitelji, prijateljima, kolegama!

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.