Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Premijera svjetske plivačke atrakcije ovog vikenda u Hrvatskoj

Foto: Oceanman Hrvatska

Foto: Oceanman Hrvatska

U kolijevci hrvatskog daljinskog plivanja, Starom Gradu na otoku Hvaru, dolazeće subote 18. rujna organizira se premijerno Oceanman natjecanje u Hrvatskoj.

Radi se o najpopularnijoj i najmasovnijoj međunarodnoj seriji natjecanja u plivanju na otvorenim vodama koja danas postoji u svijetu. To je registrirani brend u vlasništvu tvrtke Oceanman Open Water SL iz Alicantea i isti, kao i Ironman u triatlonu, funkcionira po principu franšize. Projekt je započeo prije šest godina, a ove su predviđena 22 natjecanja na svih pet kontinenata..

Ovo je prvi put u povijesti da se jedno natjecanje iz Oceanman svjetske serije održava u Hrvatskoj. Bit će održano u tri discipline sa startom i ciljem na Novoj rivi. Prva je utrka Oceanman na 10 km sa startom u 8 sati, druga na 5 km, Half Oceanman, starta u 8:45, a treća Sprint Oceanman pliva se na stazi dugoj 2 km, i starta u 13 sati.

Za sada je prijavljeno više od 170 sudionika iz 23 zemlje, a najuspješniji u svakoj dobnoj skupini stječu pravo nastupa na finalnoj utrci Oceanman World Championship koja će se održati 3. i 4. prosinca u egipatskom Soma Bayu.

Organizator natjecanja je Sportska udruga Faros Sport s Turističkom zajednicom Grada Staroga Grada i uz podršku Grada Starog Grada i Hrvatske udruge radijskih nakladnika (HURIN), dok je generalni sponzor HEP.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.