STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Premijer Plenković: Škola u Pribislavcu je iskorak u kvaliteti obazovanja

Tristotinjak učenika OŠ Vladimira Nazora u Pribislavcu od ovog tjedna nastavu polazi u jednoj od najmodernijih škola u Hrvatskoj. Njezinu je izgradnju Vlada financirala s oko 27,5 milijuna kuna, a ostatak od oko 5,5 milijuna je pokrila Međimurska županija.


Novu školsku zgradu, ali samo s vanjske strane zbog epidemioloških mjera, u utorak je obišao premijer Andrej Plenković zajedno s ministrima Radovanom Fuchom i Darkom Horvatom te županom Matijom Posavcem i suradnicima.

Radi se o školi u kojoj je oko 70 posto djece pripadnika romske nacionalne manjine, kazao je premijer te dodao je njihovo obrazovanje među temeljnim zadaćama ove Vlade, odnosno učiniti sve kako bi djeca ostala u školskom sustavu do kraja obrazovanja. Kazao je kako je upravo ova škola iskorak za kvalitetu obrazovanja.

Ova škola ima sve one bitne elemente koji naš obrazovni dio programa Vlade ima, a to je uključivost i inkluzivno obrazovanje. Škola je u svakom pogledu prilagođena za djecu, odnosno osobe s invaliditetom, omogućava cjelodnevnu nastavu te predškolski odgoj. To je temelj onoga što želimo napraviti u cijeloj Hrvatskoj.“ poručio je premijer, a dodao i da će se u Pribisalvcu graditi sportska dvorana.

Nova je škola sagrađena prema svim obrazovnim kriterijima modernog obrazovanja, kazao je župan Posavec, a naglasio i da se takvo obrazovanje provodi u Međimurskoj županiji. Dodao je i kako će dvorac Feštetić, unutar kojeg je OŠ Vladimira Nazora djelovala pune 74 godine, kao povijesno i kulturno dobro Međimurja biti revitaliziran i stavljen u funkciju turizma i kulture.

Dodajmo tome da je ministar znanosti i obazovanja Radovan Fuch odgovarajući na pitanja novinara o školskim sportskim dvoranama kazao je je da bi ih sportaši mogli koristiti vikednom, no da je trenutno sigurnost učenika najvažnija.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.