STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Predstavljena virtualna izložba ručnih radova u povodu Dana žena

Foto: Muzej Croata Insulanus
Predstavljena je virtualna izložba koju šestu godinu uzastopce povodom Dana žena organiziraju Književni Prelog i Muzej Croata Insulanus grada Preloga.

Pandemijska godina, a posebno ‘lock down’ u zimskim mjesecima, bili su pilika da se više posvetimo sebi i onome što volimo. Male, a toliko važne sitnice na koje nerijetko u užurbanoj svakodevici pa i ne pomislimo. Tako su mnoge od nas u to doba pokazale svoju kreativnost, posvetile se izradi ručnih radova te ih predstavile u sklopu izložbe povodom Dana žena.

Izložba povodom Dana žena, Foto: Muzej Croata Insulanus
Foto: Muzej Croata Insulanus

U preloškom muzeju radove su izložile članice Udruge žena Priločko srce, Udruga žena Brest Podbrest, Udruga slobodnih umjetnika Mura Podturen, Grupa keramičarki iz Varaždina, Anica Dominić, Štefanija Šimunić, Magdalena Kvakan, Josipa Flac, Nadica Patafta, Verica Gudlin, Željka Panić i Terezija Žerdin.

Izloženi su radovi različitih tehnika, materijala i likovnih izričaja, a cijelu izložbu virutalno pogledajte na službenim internetskim stranicama Muzeja Croata Insulanus.

Izložba povodom Dana žena, Foto: Muzej Croata Insulanus
Foto: Muzej Croata Insulanus

Izložba se može razgledati do 10. ožujka u radno vrijeme Muzeja, za grupe do 20 posjetitelja uz prethodnu najavu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More