Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Predstava ‘Drvljaci’ najbolja na osječkom SLUK-u, Pinkleci uzeli još pet nagrada

Predstava Drvljaci KD Pinklec, nagrade na 29. SLUK-u / lipanj 2023

Predstava Drvljaci KD Pinklec, nagrade na 29. SLUK-u

Predstava Drvljaci Kazališne družine Pinklec iz Čakovca proglašena je najboljom predstavom na ovogodišnjem 29. izdanju Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske održanom u Osijeku.

Stručni ocjenjivački sud, Tamara Kučinović, Edi Majaron i Đuro Roić, pogledao je deset predstava u natjecateljskoj konkurenciji i odabrao najbolje. Osim 10 predstava u natjecateljskoj konkurenciji na ovogodišnjem SLUK-u izvedeno je još sedam predstava u popratnom programu, organizirane su i dvije izložbe.

Od trinaest dodijeljenih nagrada, čak je šest pripalo predstavi Drvljaci Kazališne družine Pinklec, a čiji su autori Vanja Jovanović i Patrik Gregurec.

Predstava Drvljaci, uz nagradu za najbolju predstavu u cjelini, dobila je nagradu i za najbolji tekst, najbolju režiju, najbolje oblikovanje rasvjete, nagrada za najbolju predstavu dječjeg prosudbenog odbora te  nagradu za ukupnu likovnost predstave “Branko Stojaković” koju dodjeljuje Kazalište lutaka Zadar.

Dodijeljene su i Povelje Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni te priznanja za dugogodišnji rad u lutkarstvu.

Ovogodišnje 29. izdanje SLUK-a zatvoreno je dodjelom nagrada u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, a susret su organizirali Hrvatski centar UNIMA i Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku u partnerstvu s Akademijom za umjetnost i kulturu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.