Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Poznati detalji nesreće na radu u kojoj je smrtno stradao 34-godišnjak

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Foto: Studio M

Nakon provedenog očevida, Policijska uprava međimurska objavila je detalje nesreće na radu u pogonu poduzeća u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Čakovcu kojoj je u četvrtak smrtno stradao 34-godišnji radnik.

Očevidom u suradnji sa zamjenicom nadležne državne odvjetnice i inspektorom rada utvrđeno je kako je do nesreće došlo u trenutku kada su 34-godišnjak i još jedan radnik iz poduzeća, radili na demontaži transportnog sklopa industrijske dizalice.

Podignuti na mobilnoj hidrauličnoj platformi, pomoću dvije ručne lančane dizalice započeli su s podizanjem opisanog transportnog sklopa iz ležišta. U tom trenutku popustio je osigurač nosive kuke jedne ručne dizalice, nakon čega je kuka iskočila iz svog ležišta zbog čega je transportni sklop pao na 34-godišnjaka. On je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Zamjenica nadležne državne odvjetnice naložila je obavljanje obdukcije.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.