STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Pozitivne još 104 osobe, u covid ambulantama na Sve svete neće biti testiranja

U Međimurskoj županiji evidentirano je 107 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, oporavilo se 47 osoba pa je trenutno 695 oboljelih, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije proteklog dana obrađeno je 338 uzoraka, od kojih su 104 pozitivna, što je 30,8%. Iz drugih županija prijavljen je jedan pozitivan slučaj, a brzim antigenskim testiranjem potvrđena su još dva slučaja.

U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju su 42 pacijenta. Proteklog dana sedam pacijenata je hospitalizirano, a pet otpušteno, dok su dva na respiraciji.

Do danas je u Zavoda za javno zdravstvo uzeto 74.180 uzoraka.

Građani se mogu cijepiti radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec i svake treće subote u mjesecu u trijaži bolnice od 9 do 12 sati. Uz prethodnu telefonsku najavu, cijepljenje je moguće u Ljekarni Kotoriba 4., 8. i 17. studenog te u Ljekarni Štrigova 16. studenoga.

Ovog vikenda uzorci za PCR i BAT testove uzimat će se od 7:30 sati u covid ambulanti iza bolnice. Iznimno na blagdan Svih svetih neće biti testiranja.

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja, sljedećeg tjedna nakon jesenskih praznika nastava će se u svim školama odvijati online.

U Varaždinskoj županiji jučer su potvrđena 194 nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što su testirane 523 osobe.  U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 95 pacijenata, od kojih je devet na respiratoru.  Oporavilo se 76 osoba i broj aktivnih slučajeva je 908

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.