STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Povoljna epidemiološka situacija: U tjedan dana devet pozitivnih od 407 testiranih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata PCR metodom obrađeno je devet uzoraka i 300 testiranja antigenskim testovima, među kojima je jedna pozitivna na COVID-19.

Proteklog dana nema oporavljenih nema pa je trenutno 14 aktivno oboljelih. U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 10 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus, od čega je jedan hospitaliziran proteklog dana.

Epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji je povoljna te je 7-dnevna incidencija na današnji dan 8 pozitivnih na 100.000 stanovnika, a 14-dnevna incidencija iznosi 21. U proteklih sedam dana PCR metodom je testirano 407 osoba i evidentirano je devet pozitivnih što je postotak 2,21% pozitivnih u odnosu na broj testiranja.

Kako bi se zadržala povoljna epidemiološka situacija, Stožer civilne zaštite poziva građane koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u Županijskoj bolnici Čakovec.

U Varaždinskoj županiji jučer su testirane 153 osobe, a među kojima nije bilo pozitivnih na koronavirus. Oporavila se jedna osoba, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je sedam pacijenata s težom kliničkom slikom.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More