Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Povijesni mimohod postrojbi povodom Dana Međimurske županije

Foto: Međimurska županija

Foto: Međimurska županija

U okviru Dana Međimurske županije danas je u Čakovcu održan održana tradicionalna smotra povijesnih postrojbi iz Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Postrojavanju na središnjem gradskom trgu prethodili su sveta misa u crkvi sv. Nikole Biskupa koju je predvodio mons. Bože Radoš i mimohod dvadesetak postrojbi koji je predvodila Zrinska garda Čakovec s bubnjarima i konjanicima.

Pred brojnim građanima, povijesne postrojbe postrojene u čast Dana Međimurske županije predale su prijavak županu Matiji Posavcu. Nakon polaganja vijenaca kod spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te u dvorištu palače „Zrinski“ pored spomenika „Oproštaj“ polaganjem vijenaca i prigodnim govorima predsjednika Zrinske garde Đure Bela, župana te izaslanice predsjednika Vlade Sunčane Glavak.

U jezeru Starog grada svoje su kulinarsko umijeće prezentirali članovi Lovačkog saveza Međimurja podijelivši građanima više od 1500 porcija lovačkog gulaša, u centru grada održan je sajam međimurskih proizvoda, a svoja je vozila izložio Oldtimer klub Međimurje.

Foto: Međimurska županija

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.