Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

POTRES U MEĐIMURJU: Prema prvim informacijama nema većih šteta, sve službe u pripravnosti

Međimurje (Foto: Međimurska županija)
Potres magnitude 6,2 s epicentrom kod Petrinje koji se dogodio u 12:20 sati osjetio se i u Međimurju. Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva općinske i gradske Stožere civilne zaštite da provjere na svom području eventualnu nastalu štetu.

Prema prvim informacijama, zdravstvene ustanove na području Međimurske županije nisu pretrpjele štete, a općinski i gradski stožeri civilne zaštite provode provjeru eventualnih šteta u ambulantama domova zdravlja. Štete na infrastrukturi nema ni u domovima za starije i nemoćne osobe, a Stožer je priopćio da se svi korisnici osjećaju dobro.

U trenutku potresa pet vozila saniteta je bilo na području grada Zagreba koji su prevozili pacijente na terapije no nije bilo nikakvih problema.

Potres je prouzročio prekid telefonskih linija u trajanju od 12:25 do 12:48 sati. Telefonske linije sada rade bez većih poteškoća, a  građani sve informacije mogu dobiti kod žurnih službi na broju 112. Do 14 sati Centar je zaprimio pet dojava o potresu sa materijalnom štetom, u vidu oštećenja krovišta i dimnjaka no eventualne štete će se tek utvrditi.

Prema informacijama operativnog centra civilne zaštite u vremenu od 12:23 do 13:08 sati zabilježeno je još 18 podrhtavanja tla magnitude od 2,6 do 4,6 po Richteru.

Sve raspoložive snage u Međimurju su stavljene na raspolaganje stanovništvu i u funkciji su maksimalne pripravnosti.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije otvorio je e-mail adresu za građane stozercz@medjimurska-zupanija.hr ili potres@medjimurska-zupanija.hr.

Žurne službe Međimurske županije na raspolaganju su za pomoć potresom oštećenim područjima Sisačko-moslavačke županije, osobito HGSS, vatrogasne postrojbe i Crveni križ.

Hrvatska gorska služba spašavanja uputila je iz Međimurja sedmero ljudi na ispomoć u Petrinju. Javna vatrogasna postrojba i Dobrovoljna vatrogasna društva Međimurja su stavljene u pripravnost za odlazak na potresom pogođena područja.

Crveni križ će koordinirati prikupljanje humanitarne pomoći, a mjesto i vrijeme bit će naknadno objavljeni.

POVEZANE VIJESTI:

>> PRELOG ZA PETRINJU: Organizirano sakupljanje hrane i potrepština

 

 

 

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.