Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Potpisan ugovor za obnovu i revitalizaciju Feštetićeva dvorca u Pribislavcu

Foto: Međimurska županija

Foto: Međimurska županija

U Ministarstvu turizma i sporta župan Matija Posavec u ponedjeljak je potpisao ugovor o financiranju obnove i revitalizacije Feštetićeva dvorca u Pribislavcu vrijedan 6.633.118 eura.

Za obnovu i revitalizaciju dvorca u suvremeni interpretacijski centra koji će prezentirati povijest i kulturu, u natječajnom ciklusu europskih fondova odobreno je stopostotno financiranje.

„Za ulazak u ovako velike projekte nije dovoljna samo hrabrost. Potreban je stabilan proračun i odgovoran stav Skupštine, što Međimurska županija ima. Svoju vjeru u snagu vlastitih potencijala osvjedočili smo proteklih godina u dva najveća investicijska ciklusa u zdravstvu i kulturi Međimurja ikada, a uspješna izvedba nas obvezuje na još snažnije razvojne uzlete., rekao je župan Matija Posavec podsjećajući da je projekt na natječaju prošao nakon prigovora.

Dvorac će dobiti stalni povijesni postav s tematskim cjelinama te zasebnim tematskim sobama. Posjetitelji će se u njemu moći upoznati i s povijesnim pregledom razvoja međimurske kuhinje te sudjelovati u pripremi jela. Feštetićevu kuriju okruživat će perivoj engleskog tipa kojim će dominirati zaštićeno stablo magnolije.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.