STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Postavlja se grijani šator za uzimanje briseva kod Županijske bolnice

Za uzimanje briseva postavlja se grijani šator na prostoru parkirališta iza Županijske bolnice Čakovec.

Odluka o promijeni načina uzimanja briseva i postavljanju grijanog šatora donesena je jutros na sastanku ravnatelja zdravstvenih ustanova u Međimurskoj županiji i osnivača, a kako građani koji dolaze na testiranje ne bi predugo stajali na hladnoći.

Podsjetimo da je u čakovečkoj bolnici hospitalizirano 12 pacijenata oboljelih od koronavirusa. Zbog povećanja broja zaraženih, posljednjih tjedana, udvostručen je broj kreveta za liječenje COVID-19 pozitivnih. Ravnatelj dr.sc. Tomislav Novinščak na posljednjoj konferenciji za medije rekao je da se radi i na zapošljavanju zdravstvenog osoblja.

Dolaskom hladnijeg vremena radi se i na povoljnijem prijemu pacijenata u Bolnicu. Tako će prijem s trijažnih šatora za nekoliko dana biti premješten u uređeni dio u suterenu bolnice. Tu će pacijenti ispuniti obrazac te će im biti izmjerena temperatura prije samog ulaska u bolnicu.

Posjete u Bolnici su do daljnjega u potpunosti obustavljene, uz moguće iznimke.

Jedna je to od novih mjera koje su na snazi u cilju sprječavanja širenja virusa COVID-19.

>> Donesene nužne epidemiološke mjere za Međimursku županiju: svadbe do 50 ljudi

Među njima su i nove mjere o posjetima korisnicima domova za starije i nemoćne. Pokretnim korisnicima posjete su dopuštene na otvorenom prostoru objekta u trajanju od 30 minuta. Posjeti nepokretnim korisnicima dopušteni su u zatvorenim prostorima objekta u trajanju od najviše od 15 minuta.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.