STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Pomozi, zaposli, usreći: U drugoj fazi pomoć pružena za čak tridesetak korisnika više

Grad Prelog za više od 80 starijih sa svog područja u proteklih godinu dana kroz projekt ‘Pomozi, zaposli, usreći II’ osigurao je pomoć u kući. Ovog je tjedna u Prelogu održana završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati.

Cilj projekta bio je unapređenje radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te povećanje razine kvalitete života korisnika. Zaposleno je 10 žena, a brinule su za oko 60 korisnika. No, kako se taj broj mijenjao, sve ukupno pomoć je pružena za njih ukupno oko 80.

Da potreba postoji pokazuje činjenica da je u odnosu na prvi fazu projekta usluge koristilo 30 korisnika više, rekla je voditeljica projekta Marija Igrec.

Pomoć je važna, no korisnicima ponekad potrebniji su tek topla riječ i razgovor, rekla je zaposlena u projektu Gordana Slaviček.

Projekt je vrijedan 874 tisuće kuna, od čega je 85 posto sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak iz Proračuna RH. Uz projekt Za obitelj, jedan je od najvažnijih u zajednici, istaknuo je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Dodao je da postoje naznake o nastavku projekta kroz novi Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, početkom sljedeće godine. Imajući u vidu da korisnici i do novog projekta trebaju pomoć, najavljeno je da će u međuvremenu će biti raspisan natječaj za zapošljavanje kroz javne radove.

U sklopu završne konferencije svima su se obratili predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Čakovec, Nikola Hren te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Prelog Melita Novak–Ban.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More