Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Pomoćnici u nastavi ove školske godine pomoć pružaju 61 učeniku s teškoćama u razvoju

ilustracija_škola / Foto: Arhiva Studio M

Foto: Arhiva Studio M

Za 61 učenika s teškoćama u razvoju u 23 međimurske škole i ove su školske godine osigurani pomoćnici u nastavi kako bi im pomogli na putu do što boljih rezultata njihovog obrazovanja.

U projekt Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji uključeno je 18 osnovnih i pet srednjih škola. Vrijedan je 2.718.108,00 kuna, od čega Međimurska županija kao nositelj projekta sufinancira deset posto, dok su 90 posto bespovratna sredstva iz Operativnog programa Europskog socijalnog fonda.

Zaposleno je 57 pomoćnika i jedan stručni komunikacijski posrednik. Prethodno su završili program osposobljavanja za rad s učenicima, a sada im pružaju neposrednu pomoć kako bi im olakšali komunikaciju i integraciju u razredne odjele te pridonijeli što boljim rezultatima u odgojno-obrazovnom procesu.

Škole uključene u projekt kao projektni parteri su: OŠ Belica, OŠ Donja Dubrava, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Draškovec, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Mursko Središće, OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ Prelog, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, OŠ Selnica, OŠ Strahoninec, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Štrigova, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec i Tehnička škola Čakovec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.