STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Pomoćnici u nastavi ove školske godine pomoć pružaju 61 učeniku s teškoćama u razvoju

Foto: Arhiva Studio M

Za 61 učenika s teškoćama u razvoju u 23 međimurske škole i ove su školske godine osigurani pomoćnici u nastavi kako bi im pomogli na putu do što boljih rezultata njihovog obrazovanja.

U projekt Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji uključeno je 18 osnovnih i pet srednjih škola. Vrijedan je 2.718.108,00 kuna, od čega Međimurska županija kao nositelj projekta sufinancira deset posto, dok su 90 posto bespovratna sredstva iz Operativnog programa Europskog socijalnog fonda.

Zaposleno je 57 pomoćnika i jedan stručni komunikacijski posrednik. Prethodno su završili program osposobljavanja za rad s učenicima, a sada im pružaju neposrednu pomoć kako bi im olakšali komunikaciju i integraciju u razredne odjele te pridonijeli što boljim rezultatima u odgojno-obrazovnom procesu.

Škole uključene u projekt kao projektni parteri su: OŠ Belica, OŠ Donja Dubrava, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Draškovec, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Mursko Središće, OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ Prelog, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, OŠ Selnica, OŠ Strahoninec, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Štrigova, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec i Tehnička škola Čakovec.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.