STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Policijska akcija u Gornjem Hrašćanu: Troje uhićenih, oduzeti droga, oružje i novac

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec jučer su u Gornjem Hrašćanu temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili pretragu doma i drugih prostora koje koristi 21-godišnjak.

Prije samog početka pretrage, policijski službenici su uočili kako se trčeći iz dvorišta obiteljske kuće udaljavaju dvije muške osobe držeći u rukama sumnjive predmete koje su u jednom trenutku odbacili. Brzom reakcijom obojica su svladana uz uporabu sredstva prisile te uhićena i privedena u Policijsku upravu međimursku. Utvrđeno je da su 29 i 26-godišnjaci s područja općine Nedelišće u pokušaju bijega odbacili automatsku pušku i sef u kojem se nalazio domaći i strani novac, a koje je policija oduzela.

Tijekom pretrage doma i drugih prostora pronađene su i od 21-godišnjaka oduzete dvije PVC vreće u kojima se nalazilo oko 28 kg duhana, zračna puška, 37 komada streljiva, dva spremnika za automatsku pušku i dvije digitalne vage.

Protiv 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela Nedozvoljena trgovina i Neovlašteno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te protiv 29 i 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela Sprječavanje dokazivanja, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More