STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Policija uhitila dvojac koji je harao u Pušćinama, Pleškovcu i Prekopi

Policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom s područja Općine Sveti Juraj na Bregu, 23-godišnjakom s područja Općine Nedelišćete nad maloljetnikom s područja Međimurske županije zbog sumnje da su počinili višekaznenih djela Razbojništvo.

Kaznena djela su počinjena u razdoblju od listopada do prosinca prošle godine u Pušćinama, Pleškovcu i Prekopi.

Osumnjičenici su zajednički po prethodnom dogovoru počinili razbojništvo i pokušaj razbojništva u istoj benzinskoj postaji u Pušćinama i to 12. i 31. prosinca u večernjim satima. U benzinskoj postaji su 12. prosinca uz prijetnju vatrenim oružjem od prodavača ukrali nekoliko tisuća kuna, dok su 31. prosinca ponovno pokušali počiniti razbojništvo, ali kazneno djelo nisu dovršili.

Utvrđeno je i da su 20. prosinca u večernjim satima u Prekopi u trgovini na opisani način počinili razbojništvo i ukrali nekoliko tisuća kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnik s područja Međimurske županije samostalno počinio tri razbojništva u Pleškovcu i to 26. listopada u trgovini i ljekarni te 10. studenoga u istoj ljekarni. Pri tom je sumnjičeni maloljetnik uz prijetnju vatrenim oružjem ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna.

Pretragom terena pronađena je i oduzeta PVC vreća u kojoj se nalazila odjeća za koju se sumnja da su je koristili u vrijeme počinjenja kaznenih djela i replika vatrenog oružja s dva spremnika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 23-godišnjak i maloljetnik predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.