Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Policija potvrdila: Dječak u Čakovcu nije prisilno ošišan

Policijska uprava međimurska objavila je detalje događaja koji je uznemirio javnost i kriminalističkim istraživanjem utvrdila da dječaka na čakovečkoj gradskoj tržnici nisu prisilno ošišala druga djeca.

„U nedjelju, srpnja 2023. godine u 11:45 sati u prostorijama Policijske postaje Čakovec, 56-godišnjak podnio je prijavu kako su u petak, 7. srpnja oko 18 sati na prostoru tržnice u Čakovcu, njegovo dijete prisilno ošišala druga djeca.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je dijete samovoljno sjelo na prodajni pult tržnice te ga je jedno od prisutne djece ošišalo trimerom, dakle nisu potvrđeni navodi iz prijave 56-godišnjaka te nisu utvrđeni elementi kaznenog djela počinjenog na štetu ošišanog djeteta.“, navodi policija u priopćenju.

“Obzirom da nisu utvrđene okolnosti koje se navode u objavi na jednoj  društvenoj mreži, a koju su preuzeli te objavili brojni lokalni i nacionalni mediji, apeliramo da se objavama ovakvih i sličnih netočnih te neprovjerenih informacija može nanijeti znatna šteta svim sudionicima nekog događaja, posebice djeci. Ujedno, takvim objavama nepotrebno se uznemirava javnost te se time potpuno netočno sugerira kako je stanje sigurnosti na nekom području narušeno.”, dodali su u priopćenju PUM.

Podsjetimo da je informaciju u navodnom nemilom događaju iznijela dječakova majka na Facebook grupi Čakovčanke i Čakovčanci.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.