Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Pogledajte 20. festival Kre Mure i Drove kroz veliku fotogaleriju

Jubilarni, 20. festival Kre Mure i Drove održan u petak u Prelogu u organizaciji Radija Studio M bila je glazbena večer retrospektive i otvaranje škrinjice prelijepih sjećanja kroz dva desetljeća.

Da su izabrane kajkavske pjesme, među njih više od 440 koliko je iznjedrio festival, ostale zapažene potvrdila je publika u ispunjenom Domu kulture Grada Preloga koja je pljeskom ispratila gotovo svaku notu pa i zapjevala. Soliste je pratio festivalski orkestar pod vodstvom Valentina Škvorca.

Na cvjetnoj pozornici koja je odisala u jubilarnom tonu pjevali su: Ivana Tkalec, Mario Mustač, Emina Božić, Božidar Brajković, ŽVS KUU Zasadbreg, Juraj Galina, Ivica Jurgec, Antonio Šopar, Cure iz Centra, ŽVS Sveti Marko uz TS KUD Selnica, Robert Svetlačić, Martin Srpak, Zvonimir Dravec, Josip Sanjković-Mitrica, TS Frivkoci, Rahela Žižek, Mladen Medak-Gaga, Tino Jelenić i Saša Štefić.

Kroz glazbenu večer tradicionalno su nas vodili Mirjana Švenda i Željko Sokač.

Jubilarnu večer ispratili smo i dodjelom posebnih nagrada, ali i proglasili najslušanije pjesme s prošlogodišnjeg Festivala. Više čitajte na linku:

>>> Festival Kre Mure i Drove: Kroz 20 godina na tradiciji s ljubavlju nastalo novo narodno blago

Pogledajte veliku fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.