Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Podržite najmlađe čuvare naše tradicijske kulture: Vikend u znaku 21. smotre dječjeg folklornog stvaralaštva

KUU Zvon / Smotra dječjeg folklornog stvaralaštva 2022 / Foto: Arhiva Studio M

Mali folkloraši nadolazećeg vikenda pokazat će raskoš tradicije kroz igru, pjesmu i ples na 21. smotri dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici.

Tradicionalna manifestacija KUU Zvon ove godine stiže u punom sjaju. Trajat će dva dana, u subotu i nedjelju, a u sportskoj dvorani OŠ Tomaša Goričanca predstavit će se čak 15 skupina.

Program je u našem Kulturnom mozaiku najavila predsjednica KUU Zvon Marina Držanić:

U subotu s početkom u 15 sati predstavit će se: FS DV „Maslačak“ Mursko Središće; FS DV „Zvončić“ Nedelišće; FS DV „Kockavica“ Sveta Marija; FS područne škole Pušćine; KUD „Seljačka sloga“ Donja Dubrava; KUD „Fijolica“ Orehovica; KUD „Donji Vidovec“ Donji Vidovec; KUD „Ivan Mustač – Kantor“ Sveta Marija i domaćini KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica.

U nedjelju s početkom u 10:30 sati predstavit će se: FS DV „Sveti Nikola“ Belica; FS DV „Vrapčić“ Šenkovec; FS DV „CVRČAK – PO Stonoga“ Novo selo Rok; KUD „Žiškovec“ Žiškovec; KUD “Katruže” Ivanovec i KUU „Zasadbreg“ Zasadbreg. Gosti smotre su dječja folklorna skupina KUD-a „Marof“ iz Novog Marofa iz Varaždinske županije. Preko 300-tinjak folkloraša će prezentirati pjesme, kola, plesove i nekadašnje dječje igre koje njeguju, a 90-tak tamburaša svoje umijeće prebiranja po žicama.

Smotru će pratiti prvi dječji folklorni pedagog i koreograf Goran Knežević i odabrati skupine koje će predstavljati Međimursku županiju na Festivalu dječjeg folklora u Kutini, dječjim Đakovečkim vezovima i dječjim Vinkovačkim jesenima.

Uz Zvon organizator manifestacije je i Zajednica HKUU MŽ – Odbor za dječje folklorno stvaralaštvo.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.