Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Pod zabranom vožnje u Hodošanu sletio s ceste i udario u parkirano vozilo

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Proteklog vikenda na međimurskim cestama dogodile su se tri prometne nesreće.

Ozlijeđen je 34-godišnji vozač s područja općine Donji Kraljevec koji je u nedjelju oko 3:30 sati u Hodošanu u Prvomajskoj ulici na ravnom dijelu ceste sišao s kolnika te udario u prometni znak i parkirano teretno vozilo koje je završilo u betonkoj ogradi. Hitnom pomoći vozač je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, težina ozljeda nije poznata. Utvrđeno je da mu je već izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Protiv njega bit će podnesena kaznena prijava.

Od sudionika prometnih nesreća ovog vikenda pod utjecajem alkohola bila je 29-godišnja vozačica s područja općine Donji Vidovec. U nedjelju, dvadesetak mnuta iza ponoći u Prekopi, u zavoju je sletjela u metalnu odbojnu ogradu. Napuhala je 1,66 promila. Protiv vozačice pokrenut je prekršajni postupak.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 10 prometnih nesreća, a u jednoj su tri osobe ozlijeđene. U kontroli prometa  utvrđena su 163 prekršaja – 35 brzina, a 20 alkohol i odbijanje alkotestiranja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.71 promila, a najviša nepropisna brzina 99 km/h.

U subotu oko 12:10 sati u Petrijancu 54-godišnjakinja u zavoju je automobilom prešla na traku za promet iz suprotnog smjera te se fronatalno sudarila s teretnim vozilom. U sudaru su ozlijeđen vozačica i 38-godišnji vozač te 69-godišnji putnik iz teretnog vozila. Svima je pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju u 1.15 sati u Selniku, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavila automobil kojim je vozio mladić star 22 godine. Policiji je dragovoljno predao vrećicu sa sadržajem sa sadržajem zelene biljne materije za koju je utvrđeno da se radi o 0,8 grama droge marihuane. Testiranjem je kod vozača utvrđena pozitivna reakcija na THC. Utvrđeno je da mu je već ranije vozačka dozvola oduzeta zbog ne obavljanja izvanrednog liječničkog pregleda.

Priveden u prostorije Policijske postaje Ludbreg, nakon kriminalističkog istraživanja protiv njega je podnesen Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Prijeti mu prijeti novčana kazna do 20.000 kuna i kazna zatvora do 60 dana. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega podnesen je i Prekršajni nalog. Prijeti mu novčana kazna do 20.000 kuna, 60 dana zatvora, 12 prekršajnih negativnih bodova.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.