Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Počinje Antunovsko proštenje na čakovečkom Jugu

Čakovec, Antunovsko proštenje, najava 2022

Trodnevnicom u crkvi svetog Antuna Padovanskog na čakovečkom jugu počinje manifestacija Antunovsko proštenje. Trajat će do ponedjeljka, a na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog bit će održano središnje euharistijsko slavlje.

Program manifestacije ovog tjedna na konferenciji za medije predstavili su fra. Josip Grubišić, gradonačelnica Ljerka Cividini i direktor Turističke zajednice grada Čakovca Filip Horvat.

U nedjelju će biti predstavljena knjiga Zrcalo duše fra Abrahama Zelinića iz 1650. godine , prijepis rukopisa koji je priredio Tomo Blažeka. Uoči misnog slavlja u ponedjeljak svečana procesija počet će od 10:40 sati uz blagoslov kipa sv. Antuna. Istog poslijepodneva bit će dodijeljene nagrade za dječje literarno i slikovno stvaralaštvo Cvjetići sv. Antuna te održan blagoslov djece i ljiljana.

Manifestaciju će pratiti bogati svjetovni program koji je pripremila Turistička zajednica Grada Čakovca u suradnji s Gradom, a upotpunit će ga koncerti Mije Dimšić i Big Banda Čakovec, Varaždinskog komornog orkestra i Dixieland Banda Čakovec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.