STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Pijan bježao od policije pa se zabio u kapelicu, biciklist s 2.30 promila rekorder martinjske akcije

Foto: Studio M

Proteklog vikenda na međimruskim cestama dogodile su se četiri prometne nesreće, a ozlijeđenih nije bilo. Pod utjecajem alkohola od 1,98 promila bio je 27-godišnji vozač.

On se u subotu u 21:10 sati u Palovcu u Čakovečkoj ulici odbio zaustaviti na svjetlosno-zvučne znakove policijskog vozila. Nastavio je vožnju prema raskrižju Glavne i Male ulice, gdje je zbog neprilagođene brzine prilikom skretanja došlo do zanošenja automobila i udara u sakralni objekat u sredini raskrižja.

Nakon prometne nesreće vozač je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te je uz primjenu sredstava prisile priveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske.

Provjerom identiteta osobe utvrđeno je da se radi o 27-godišnjaku s područja Općine Male Subotice, dok je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u količini od 1,98 g/kg.

U prometnoj nesreći 27-godišnji vozač i 23-godišnja putnica s područja Grada Preloga, nisu zadobili tjelesne ozljede. Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.

CRNA LISTA: Iz trgovine ukrali digitalne prijemnike, prodavačica ih pokušala spriječiti

Policija je objavila rezutlate akcije Martinje 2021. provedene od 5. do 15. studenog.

U nadzoru prometa utvrđeno je 186 prekršaja. Pod utjecajem alkohola vozilo je 39 vozača, njih 16 napuhalo je od 0,5 do 1 promil, 13 vozača od 1 do 1,5 promil, sedam iznad 1,5 promil, a tri su imala koncentraciju alkohola do 0,5 promila. Najveća koncentracija alkohola od 2,30 promila utvrđena je u subotu godine oko 22,30 sati u Domašincu kod 40-godišnjaka koji je vozio bicikl.

Prisutnost droga u organizmu sudionika prilikom nadzora cestovnog prometa nije utvrđena, dok su testirana četiri sudionika.

Na prometnicama Varaždinske županije proteklog vikenda dogodilo se 12 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenima. U kontroli prometa utvrđeno je 209 prekršaja, od čega 127 prekršaja prekoračenja brzine, a 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Najviša koncentracija alkohola iznosi 2.49 promila, a najviša nepropisna brzina 129 km/h.

U subotu oko 10.30 sati u Novom Marofu u Zagorskoj ulici 62-godiškak je automobilom zbog neprolagođene brzine na pješakom prijelazu naletio na 87-godišnju ženu koja je prelazila kolnik. Istog prijepodneva u Novom Marofu na parkiralištu 18-godišnjak je biciklom preskakao metalni lanac pri čemu je stražnjim kotačem zahvatio lanac te izgubio nadzor i pao na nogostup.

U nedjelju u 1.55 sati u Sajmišnoj ulici u Varaždinu 26-godišnjak je vozio s 1,32 promila alkohola u krvi, za vrijeme do je bio isključen iz prometa te neprilagođenom brzinom zbog čega je u zavoju sišao van kolnika, udario u betonsku privremenu razdvajajuću ogradu, nakon čega se vozilo okrenulo na krov i udarilo u navoženi građevinski otpad.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.