STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Pijan (69) pao na kolnik, udario u rubnik i teško se ozlijedio

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodila se jedna prometna nesreća, a ozlijeđenih nije bilo.

U subotu oko 20:45 sati u Prekopi pješak starosti 69-godina s područja općine Štrigova zbog jake alkoholiziranosti pao je na asfaltnu podlogu te udario u betonski rubnik. Vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 10 prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama.

U pojačanom nadzoru prometna policija je utvrdila 172 prekršaja, među kojima 20 vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija iznosila je 2.17 promila, te 62 prekršaja nepropisne brzine, a najviša je iznosila 190 km/h.

U nedjelju oko 18.15 sati u Varaždinu je policija zaustavila automobil 51-godišnjeg vozača koji je napuhao 1.61 promil. Utvrđeno je da vozi i za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Uhićen je do privođenja na sud.

U petak oko 17.40 sati u ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu 34-godišnjakinja uključivala u promet s parkirališta trgovine te udarila u automobil koji je od siline udara odbačen na traku za promet iz suprotnog smjera gdje je prednjim udario u automobil 44-godišnjakinje koja je bila zaustavljena radi skretanja na parkiralište. U sudaru je ozlijeđena 44-godišnjakinja te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U subotu oko 21.15 sati u ulici Brigade braće Radić u Vrbanovcu 60-godišnjak je iz nepoznatih razlog automobilom traku na traku za suprotni smjer i sišao van kolnika gdje je kotačem vozila udario u rubni kamen. Vozilo se nakon toga nastavilo nekontrolirano kretati po zelenoj površini te udarilo u betonski stup javne rasvjete koji je od siline udara puknuo i pao na kolnik državne ceste. U prometnoj nesreći teže ozljede zadobio je 17-godišnji putnik.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 21.45 sati na državnoj cesti u Križovljanu teško je ozlijeđen 14-godišnji dječak. Očevidom je utvrđeno da je automobilom pod utjecajem alkohola od 1.55 promila vozio 35-godišnjak. Zbog neprilagođene brzine prešao je na biciklističku traku gdje je udario u kotač bicikla kojim je u istom smjeru vozio 14-godišnjak. Biciklist je bio bez ugrađenih svjetala i nije imao reflektirajući prsluk ili odjeću. Uslijed udara dijete je udarilo u vjetrobransko staklo i palo na kolnik.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.