Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Perkovac okupio 15 igrača na kontrolnom okupljanju

HRS OKUPLJANJE, Press Konferencija Zagreb, Croatia, 13.06.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac okupio je u Zagrebu 15 igrača na posljednjem kontrolnom okupljanju prije ljetne stanke.

Riječ je uglavnom o igračima koji su bili ili su na širem popisu onih na koje izbornik računa za akcije reprezentacije koje uskoro dolaze.

Kao što se moglo očekivati, s osnovnog popisa koji je objavljen prije dva tjedna, otpao je dio igrača zbog ozljeda i umora nakon naporne sezone, odnosno molbe klubova da ih se dodatno ne opterećuje. Budući da je Hrvatskom rukometnom savezu suradnja s klubovima iznimno važna, a ovaj tjedan nije službeni po kalendaru EHF-a, nije se inzistiralo na njihovom dolasku.

– Žao mi je što je dosta igrača otkazalo, nisu otkazali igrači nego klubovi, ali drago mi je da je veći dio došao. Želim što prije početi i da oformimo B reprezntaciju iz koje bi se prelazilo bez problema u A reprezentaciju. Igraći bi znali kako se igra, ne bi se trebali uigravati, kazao je izbornik Perkovac.

– Trenirat ćemo oštro, obranu, kontru, napad, vraćanje u obranu da vidimo kako ti dečki podnose zahtjevne treninge. Nadam se da mogu, odigrali su dobro u ligi i zaslužuju ovu šansu. Mi očekujemo Hrvatsku koja bolja nego što je bila i do Europskog prvenstva se mora iskristalizirati ta ekipa, dodao je.

Reprezentacija će do 18. lipnja boraviti u Westin hotelu i dvaput dnevno trenirati u Kutiji šibica. Plan i želja izbornika je da sve te igrače uvede u sustav rada i treninga reprezentacije, ali i da s njima uigrava napadačke i obrambene formacije.

Evo popisa muške seniorske reprezentacije za ovo kontrolno okupljanje: Filip Perić (MRK Sesvete), Vladimir Gošić (RK Rudar), Fran Lučin (RK Vojvodina), Davor Ćavar (RK PPD Zagreb), Ante Ivanković (RK Celje Pivovarna Laško), Luka Moslavac (RK Nexe), Matej Hrstić (Limoges Handball), Ivano Pavlović (RK Izviđač Ljubuški), Patrik Martinović (RK Celje Pivovarna Laško),Fran Mileta (RK Nexe), Tomislav Kušan (Limoges Handball), Gianfranco Pribetić (RK Nexe), Goti Maričić (MRK Trogir), Paolo Kraljević (RK PPD Zagreb), Borna Manci Mičević (RK Nexe).

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.