Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Ozljede nogometaša rekreativaca i kako ih prevenirati?

Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije kroz novi ciklus edukacije sportskih trenera i djelatnika organizirala je novo predavanje na kojem su o sportskim ozljedama kod nogometaša, kao i prevenciji istih, govorili liječnici dr. Zrinka Rusan i dr. Sven Pal.

Predavanju na gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu odazvalo se dvadesetak zainteresiranih sportskih djelatnika, većinom nogometnih trenera.

0007 USUSMZ predavanja za sportske djelatnike www.studiom.hr 1

Dvadesetak sportskih djelatnika dobilo je nove informacije kroz predavanje liječnice medicine rada i sporta dr. Zrinke Rusan na temu najčešćih ozljeda nogometaša rekreativaca i prevencija sportskih ozljeda. Riječ je o ozljedama gležnja, koljena i mišića, pri čemu je dr. Rusan naglasak stavila da bi rekreativci veću pažnju trebali posvetiti redovitijem treniranju te posebice zagrijavanju prije i rastezanju nakon rekreacije.

0009 USUSMZ predavanja za sportske djelatnike www.studiom.hr

Specijalist dječje kirurgije dr. Sven Pal govorio je o ozljedama djece sportaša, a koji svoje iskustvo temelji na dugogodišnjoj suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS).

Kroz interaktivni, moderan pristup u kojem je koristio i feedback slušača objasnio je koje su najčešće ozljede malih sportaša, ali i kako ih spriječiti. Smatra kako bi osim trenera u toj fazi sportskog odgoja veću uključenost trebali imati i roditelji. Upravo oni imaju najčešću komunikaciju s djetetom i trebali bi slušati što im djeca govore.

Iznio je i zabrinjavajući podatak da se u mlađoj dobi do nekih 8 godina, čak 88 posto djece bavi sportom, no do 15 godine taj postotak pada na oko samo 15 posto, što svakako nije za pohvaliti.

0006 USUSMZ predavanja za sportske djelatnike www.studiom.hr

Predavanja liječnika se nastavljaju pa će već u ponedjeljak, 27. studenoga sportski djelatnici moći nešto više čuti o temama „Prevencija pretilosti i bolesti“ i „Agresivnost u sportu“ koje će održati pedijatar Igor Šegović i psihijatar Andrej Prošev

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.