Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

AUDIO, FOTO | Otvoreni Dani HURiN-a: Lokalni radio opstaje, proizvodi kvalitetan sadržaj i uživa najveće povjerenje slušatelja

Dani HURiN-a 2021 / Foto: Studio M
I uz otežane uvjete poslovanja zbog pandemije te pad prihoda, lokalna radija opstaju, proizvode kvalitetan programski sadržaj i uživaju najveće povjerenje slušatelja

Dani HURiN-a održavaju se u Svetom Martinu na Muri u organizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika, a u partnerstvu Zaklade Konrad Adenauer, HAKOM-a (Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti) i OIV (Odašiljača i veza).

Uz poštivanje strogih epidemioloških mjera, na jednom mjestu okupilo se stotinjak predstavnika lokalnih radijskih postaja, medijskih stručnjaka i poznavatelja radija te predstavnika regulatornih agencija, kao i Vlade. Naglasak dana je na implementaciji novog Zakona o elektroničkim medijima i DAB+ tehnologiji.

Željko Švenda, predsjednik HURiN-a, direktor našeg radija, u svom govoru na svečanom otvaranju istaknuo je:

Koliko je radio kao medij pokazao svoju izdržljivost, toliku su snagu pokazali i njegovi predstavnici. Korona-kriza, ali i potres pokazali su da je radio medji kojem se i dalje vjeruje. Sve to pokazuje da se unatoč teškim vremenima teži očuvanju struke i jačanju kvalitete programa, poručio je predsjednik Agencije za eletroničke medije (AEM) Josip Popovac te dodao:

A da je mjerama u očuvanju radnih mjesta u medijskom sektoru pomogla i Vlada istaknuo je tajnik u Ministarstvu kulture i medija Krešimir Partl. Između ostalog, on se osvrnuo i na ono što budućnost donosi. Tako je najavio da nakon novog Zakona o elektroničkim medijima, slijedi izrada novog Zakon o medijima pri čemu je istaknuo:

Državni tajnik otvorio je Dane HURiN-a koji su tako nastavljeni panelima, a dan će biti zaokužen dodjelom godišnjih radijskih nagrada.

Pogledajte fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.