Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Otvoren novouređeni informacijski centar: ‘Građani trebaju sudjelovati u napretku Europske unije’

Europe Direct Čakovec, otvorenje novourđenog centra u prizemlju Međimurske županije, 27.10.2021.

Europe Direct informacijski centar Čakovec otvoren je u prizemlju zgrade Međimurske županije.

Jedan je to od deset centara u Hrvatskoj te 420 u Europi iz nove generacije kojima upravlja Europska komisija. Službeno su počeli s radom u svibnju te dobili mandat do kraja 2025. godine, a s ciljem pružanja informacija građanima o mogućnostima i prilikama koje nudi članstvo u EU.

Voditelj predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Ognian Zlatev posebno je istaknuo:

Europe Direct u Čakovcu djeluje od 2014. godinje, njime uspješno koordinira Međimurska županija, a u mnoge su projekte ukljuili upravo mlade, rekao je voditelj Centra Darko Radanović, ujedno pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.

U Centar građani mogu doći osobno ili zatražiti informacije elektroničkim putem.

Zamjenik župana Josip Grivec naglasio je mogućnosti koje pruža suradnja s Europskom unijom, a koje je Međimurje prepoznalo još i prije no što je Hrvatska postala njena članica te je među prvima provodilo prekogranične projekte i pokrenulo prve korake u suradnji s Europskom unijom. Otvaranje centra pozdravila je i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.